Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Darwin nyomában

Cikkszám: GIG34557
Elérhetőség: Raktáron

Ingyenes szállítás 10.000 Ft feletti rendelés esetén

Ingyenes szállítás NETTÓ 100.000 Ft feletti rendelés esetén

Leírás és Paraméterek

Ki ér fel a nagy természettudós hírnevéhez?

A Darwin nyomában könnyed családi tablóépítő társasjáték. A játékosok állatfajokat fedeznek fel és „építenek be” a tablójukba.

1858-ban Charles Darwin publikálja A fajok eredete című művét, amely hamarosan örökre megváltoztatja mindazt, amit az emberiség a körülötte lévő világról, egyszersmind saját magáról gondol.

De addig sok munka vár még rá, és ehhez rengeteg olyan információra van szüksége, amit fiatalkori világkörüli expedíciója során nem volt alkalma megszerezni.

1856-ot írunk, és benneteket, fiatal, ambiciózus természettudósokat a londoni Királyi Társaság ajánlott, hogy segítsétek őt. Figyeljetek meg egzotikus állatokat, végezzetek kartográfiai méréseket, és publikáljátok az eredményeiket!

A játékosok, mikor rájuk kerül a sor, elvesznek egy állat- vagy karakterlapkát a játéktér közepén látható térképtábláról, méghozzá a híres Beagle által kijelölt sorból vagy oszlopból, és azt a maguk naplójára helyezik. Ezután tovább mozgatják a Beagle-t, igy jelölve ki a következő játékos által elérhető lapkákat.

A tanulmányozott állatok a naplóban a nekik megfelelő helyre kerülnek, fajuk és élőhelyük alapján, és általában különböző bónuszokat hoznak a játékosnak: egyes állatok felfedezése jelentős felfedezésének számít, és extra győzelmi pont jár érte, másokról értékes feljegyzések készíthetők, amiknek az értéke megint más állatok segítségével gyűjtött iránytűktől függ – érdemes ezt is, azt is gyűjteni. Mindeközben a játékosok különleges akciót biztosító idegenvezetőket bérelhetnek fel, vagy ihletet kaphatnak inspiráló tudományos személyiségektől (ezek a karakterlapkák).

A naplóba kerülő feljegyzésekből a játékosok különböző szetteket igyekeznek gyűjteni, hogy azokkal további pontokért újabb és újabb elméleteket alkothassanak, illetve írásokat publikálhassanak.

A Darwin nyomában a megszerezhető lapkák és elméletek sokféleségének, valamint ezek bónuszaival elérhető kombinációknak köszönhetően rendkívül változatos, ugyanakkor a játékmenet könnyen tanulható és rendkívül dinamikus. A Beagle mozgatásának köszönhetően játékos interakcióban sem lesz hiány.

Irány tehát a Beagle fedélzete – Legyetek ti is részesei a világrengető felfedezésnek!

   

Játékidő 20-30 perc
Játékosok száma 2-5 fő
Ajánlott életkor 8+
Újdonság Nem
Játék nyelve magyar
Játékszabály nyelve magyar

Keresés